VERDACHTEBEDANKT.NL
28 11 2011 - Officier maakt datum bekend voor de strafzaak : 19 januari 2011 om 09.00 uur
Geduld is een schone zaak. Op 19 januari 2012 om 09.00 uur zal de verdachte zich dienen te verantwoorden voor de rechtbank in 's Hertogenbosch, wat Ruben aangaat terzake (primair) poging tot moord met de belangrijkste bestandsdelen opzet op de dood en voorbedachte raad. Verdachte heeft zich van een levensgevaarlijk wapen voorzien in de vorm van een stuk geslagen bierglas met een vlijmscherpe punt. Er was tijd en gelegenheid om zich te beraden. Toch besloot verdachte te steken.

De wijze waarop verdachte heeft gehandeld duidt op een stoornis van de geestvermogens. Daarom wenst Ruben ook te zien dat verdachte een gedragskundig onderzoek ondergaat. Het feit is qua ernst voldoende voor TBS. Het vermoeden is daar dat verdachte lijdt aan een gebrekkige ontwikkeling en/of ziekelijke stoornis van de geestvermogens, waarvoor hij een gevaar voor de samenleving vormt. Zonder enige aanleiding heeft hij gestoken.

Ruben wordt bijgestaan door Mr. D. Moszkowicz en R. Pennino van Moszkowicz Moszkowicz Moszkowicz en Moszkowicz Advocaten te Maastricht.